Förkyld liten pojke

Bild från juni på stenstranden i Lummelunda.

Så himla kul att se att ni är tillbaka!  Blev en hemmadag med en förkyld liten M, vi åkte ner till torget och åt lunch tillsammans med min lillasyster. Har försök få Miliam att vara så lugn och stilla som möjligt, men det är så svårt. Han vill bara ut, hoppa, leka och springa. Vi satt ute och pysslade med hans lilla tågbana, men vipps så var det dags att springa runt. Skönt att se att han har energi dagtid iallfall.. Vi kommer stanna hemma i morgon med, men på fredag ska vi försöka komma iväg till förskolan igen! Nu ska jag dra mig mot sängen. Gonatt!

Hur jag redigerar mina bilder

Jag får ofta frågor om hur jag redigerar mina bilder. Jag fotar alltid manuellt och ställer in kameran vid varje tillfälle. Det här är en bild där jag inte riktigt ställt in kameran korrekt för just de tillfället. Det var  skugga i den delen av rummet, medans solen lös på ordenligt i den andra. Bilden har fått ett grönt, ganska dassigt ljus som inte är speciellt fint i mina ögon. Men självklart går det att fixa i photoshop.  Jag använder just den här bilden för att ni ska få se hur stor skillnad det kan bli av att fixa till ljuset.

Jag har redigerat bilden i Camera Raw som finns i de flesta photoshop. Jag har ändrat temperaturen (Mer blått istället för gult, samt mindre mer rosa istället för grönt) Har ökat vitbalansen, exponeringen och kontrasten. Resultatet blev såhär! Jag tycker att det ser mera rent och hemtrevligt ut. Den här enkla sortens redigering tar inte många sekunder att fixa, självklart kan man göra det mycket mer avancerad och vara mera noggrann men det här räcker gott och väl tycker jag.

Ebay leverans efter 5 dagar!

Helt galet vilken snabb leverans dom hade! Beställde den 6/8, den postades från Korea och var här 11/8. Helt otroligt! Jag är jättenöjd med den och mönstret var ännu finare i verkligheten! Jag köpte i storleken 2-3 år och den satt bra på Miliam som har storlek 92.  Kläderna känns mjuka och sköna, återstår att se hur kvalitén är efter några tvättar. Men än så länge är jag mer än nöjd! Ni hittar pyjamasen HÄR.